† Dariá frá Geitungur

18.05.2009 - 16.03.2014
Daria kuoli vanhuuteen yön aikana omassa karsinassaan. Tammaa jäi kaipamaan koko tallin väki.
Lepää rauhassa <3


Virallinen nimi: Dariá frá Geitungur, "Daria" Syntynyt: 18.05.2009
Rek.nro: VH06-030-2414 Rotu & sukupuoli: Islanninhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 136cm Omistaja: Mari H (VRL-05704) - Ljóma
Kasvattaja Snifffe - Geitungur Painotus: Askellajiratsastus
Koulutustaso: ko. HeB, re. 50cm, 5-käyntinen

Daria on 31 vuotias eikä ikäänny tällä hetkellä   |   Täyttänyt 4 vuotta 26.11.2009
VIK-II, YLA3, ARJ-I

Luonnekuvaus

Daria on reipas tamma, joka osaa huomioida ihmisiä. Tarhassa Daria ei tule jos kutsutaan, mutta antaa ottaa kyllä kiinni. Taluttaessa Daria kulkee kiltisti ja reippaasti perässä. Daria suhtautuu muihin hevosiin ystävällisesti, mutta taluttaessa kannattaa kuitenkin pitää pientä välimatkaa, koska Daria saattaa puraista tai potkaista edellä menevää. Karsinassa tämä tyttö on kiltti kunhan karsinaan ensin pääsee. Nimittäin Darian mielestä karsina on sen valtakunta, ja se joka pääsee porteista läpi on vasta sitten tervetullut. Daria saattaa siis aluksi uhkailla, mutta loppujen lopuksi se on todella mukava hoitaa. Daria seisoo hoitaessa paikoillaan ja nostaa jalatkin reippaasti. Satulointi ei tuota ongelmia. Ihanaa on, kun olet hoitanut Dariaa pari kertaa, se alkaa muistaa sinut ja hörähtelee aina kun näkee sinut.

Ratsastaessa Daria tottelee todella hyvin ja sen askellajit ovat ihanan pehmeät. Daria tottelee mukavasti pohkeita ja pidätteitä. Ravi on Darialle hieman hankalaa ja se ehdottaakin aluksi kaikkea muuta. Laukka on pehmeää, mutta nostossa saa olla tomera. Käynti on keinuvaa kuten tölttikin, kun taas passissa saa pitää satulasta kiinni. Daria menee nimittäin kuitenkin sen verran reippaasti, että passista tulee vähän "yli pomputtavaa". Muuten Darialla on yhdet tallin parhaimmista askellajeista. Kouluratsastuksessa Daria menee ihan mukavasti. Taipuu nätisti ja muuten, mutta kouluhepaksi tästä pollesta ei tosiaankaan ole. Perusasiat menee ihan hyvin ja avo- ja sulkutaivutuksetkin tulevat ehkä juuri ja juuri. Daria ei pidä esteratsastuksesta ja sillä on vielä paljon opittavaa siitä. Daria menisi selvästikin mielummin esteiden ali kuin yli. Taitava ratsastaja saa kuitenkin Dariankin menemään ihan kivasti. Maastossa Daria saa loistaa. Se on todella hyvä johtohevonen, eikä pelkää oikeastaan paljon mitään. Mutta isojen kaivinkoneiden ääni saattaa joskus seisauttaa tämän tamman. Daria rakastaa vettä ja ui siksi mielellään.

Lastatessa Daria on mukava ja menee kiltisti autoon sekä tulee pois. Se onkin oiva seuraneiti esimerkiksi säpsyilevälle kisahevoselle. Kuljettaessa Daria on rauhallinen, mutta se tarvitsee kuitenkin matkan ajaksi tekemistä esimerkiksi ruokakin riittää, kunhan sitä on koko matkan ajaksi. Muuten Daria saattaa keksiä jotain omaa tekemistä, esimerkiksi potkimista tai jotain muuta sen tapaista. Kilpailuissa Daria on rauhaton ja tarvitsee päättäväiset kädet. Steppailee usein radalla. Pikainen metsälenkki voi lieventää Darian jännitystä.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Náttur frá Hugar
isl, 137cm
ii. Fn Indíáni frá Kveldúlfur
isl, 139cm, KTK I
iii. Orri frá Selfoss
isl, evm
iie. Rán frá Kveldúlfur
isl, evm
ie. Nös frá Halastjarni
isl, 130cm, ARJ I
iei. Skakkur frá Halastjarni
isl, 137cm, evm
iee. Tæfa frá Absalon
isl, 129cm, evm
e. Dúfa frá Demantur
isl, ARJ III
ei. Rauður frá Mosegård
isl, 138cm, ARJ II
eii. Depill frá Silverkedjan
isl, evm
eie. Rispa frá Vork
isl, evm
ee. Fifill frá Bakkakoti
isl, ARJ III
eei. Frostí frá Skroi
isl, evm
eee. Findur frá Bakkakoti
isl, evm

01.06.2013 t. Dimiltá frá Ljóma (i. Dellingur frá Geitungur)
12.04.2012 t. Dyggur frá Ljóma (i. Vargur frá Geitungur)
30.02.2012 t. Drafna frá Ljóma (i. Jókell frá Syndur)
01.06.2011 o. Drynur frá Ljóma (i. Vargur frá Geitungur)
25.04.2011 t. Dísa frá Ljóma (i. Hnefi frá Geitungur)
09.09.2010 t. Dosa frá Ljóma (i. Húnar frá Syndur)
22.11.2009 o. Digur frá Ljóma (i. Fjalar frá Nino)

Päiväkirja & valmennukset

01.08.2013 - Päiväkirjamerkintä
Daria palkittiin heinäkuun ARJ laatuarvostelussa ARJ-I palkinnolla! Pisteet olivat 45 - 11 (5 + 6) - 30 - 30 - 20 eli yhteensä 136p. Pisteet on ilmoitettu järjestyksessä Kisat - Rakenne (tuomari 1 + tuomari 2) - Suku - Jälkeläiset - Lisäpisteet = Palkinto. Daria sai myös lyhyen kommentin "Rakennekuvassa huonossa asennossa". Tyytyväisiä ollaan ja nyt tamma saa viettää rauhallisia eläkepäiviään laitumella! (Palkinto © tangerine)

21.06.2012 - Päiväkirjamerkintä
Kävin tänään kentällä harjoittelemassa Darian kanssa. Alkuun tamma oli vähän vetelä, mutta se varmaan johtui siitä, että raahasin tamman melkeen suoraan laitumelta kentälle. Tein alkuun aika paljon käynti-pysähdys-käynti -siirtymisiä. Darian piti totella apuja heti ja alkuun se tuotti vähän ongelmia. Tamma kuitenkin alkoi pikku hiljaa herkistyä. Jonkun ajan kuluttua päätin kokeilla ravia. Se tuottaa edelleen tammalle joskus ongelmia, mutta tänään ravi saatiin esiin yllättävän kivuttomasti. Annoin Darian ravailla pitkin ohjin muutaman kierroksen molempiin suuntiin ja sitten oli aika kokeilla tölttiä. Nostin töltin käynnistä ja annoin ensin tamman mennä aika reippaasti. Sitten aloin pikkuhiljaa vaatia parempaa kokoamista sekä hiljempaa vauhtia. Ensin Daria vähän vastusteli pidätteitä, mutta hoksasi sitten ettei siitä ole apua. Pian löytyikin todella mukava työtöltti ja kun sitä oli menty hetki siirsin Darian käyntiin ja annoin hengähtää hetken.
Tauon jälkeen jatkoimme töltin parissa. Halusin ottaa vielä muutamia pätkiä lisättyä tölttiä. Ensin haettiin työtöltti ja sitten tehtiin lävistäjiä joilla pyysin lisättyä tölttiä. Daria reagoi kivasti apuihin, mutta olisi ehkä saanut mennä vielä reippaammin. Koska keli oli kuitenkin todella lämmmin, olin tyytyväinen esitettyihin lisäyksiin ja annoin tamman edetä hetken rennossa töltissä. Sitten olikin aika ottaa loppukäynnit jonka jälkeen vein tamman talliin hengähtämään.

15.01.2012 - Askellajivalmennus, valmentajana Anna Hákonardóttir
Saimme tänaan vieraaksi valmentajan Islannista! Tässä kommentit miten minun ja Darian yhteistyö pelasi Annan näkökulmasta. (kirjoittanut omistaja)
"Alusta alkaen Daria liikkui reippaasti eteen ja taipui hyvin. Alkuverryttelyssä keskityimme nimenomaan taivutuksiin ja eteenpäin pyrkivyyteen. Ratsukko sai tehdä paljon voltteja ja kiemuroita. Darialle ei selvästikään ravi maistunut, joten tyydyimme tekemään tehtäviä alkuun käynnissä ja laukassa. Siirryimme alkuverryttelyn jälkeen kentältä passiradalle. Ratsukko sai ensin tehdä passiin siirtymisiä laukasta; ensin reipasta laukkaa, siitä siirtyminen passiin, vähän matkaa rennosti ja sitten takaisin laukkaan. Vielä ei siis haettu vauhtia, vaan oikeastaan keskityttiin siirtymisiin. Ensin passiin siirtyminen meni huonosti; Daria otti väliin jotain ihme hypähdyksiä ja epämääräisiä askeleita. Kun Mari tiivisti vähän istuntaa ja tuntumaa, ja keskittyi paremmin valmisteluihin, alkoi siirtymisiin tulla sulavuutta. Toistojen myötä meno alkoi näyttää jo ihan kisoihin sopivalta. Seuraavaksi sitten haettiin passiin vauhtia. Darian passissa oli jo valmiiksi hyvä liitovaihe ja se eteni hyvällä tyylillä. Vauhtia piti hakea vähän kauemmin, mutta lopuksi kellotettiin jo ihan vertailu kelpoisia aikoja. Loppuverryttelyksi ratsukko kävi kävelemässä maastossa."

18.06.2011 - Päiväkirjamerkintä
Huhtikuun YLA:n tulokset ovat tuleet ja Daria palkittiin YLA3 palkinnolla, pistein 25 + 22 + 22 + 35 = 104 (Rakenne-luonne-suku-kisat). Kommentteina saatiin "Tammaleimainen poni. Luonnekuvaukseen kannattaisi panostaa." Ollaan ihan tyytyväisiä, ja Dariakin pääsee hyvin ansaitulle eläkkeelle.

24.04.2011 - Päiväkirjamerkintä
Daria on saanut VIK:in maaliskuun kasvattikatselemus tilaiduusesta VIK-II palkinnon pisteillä 40 + 25 + 50 = 115p. Saatetaan viedä tamma vielä kerran uusintaan, koska Darian emän sivut eivät toimineet, jonka takia pisteet laskivat. Ollaan kuitenkin tyytyväisiä kakkos palkintoon :)

19.01.2010 - Päiväkirjamerkintä
Osallistuimme Darian kanssa Glaumurissa järjestettäviin kolmen päivän Valmennusviikonloppuun. Valmentajana toimi Sofia H. Alla kommentit jokaisesta päivästä

17.01.2010 - Askellajivalmennus
Darian eilinen laiskuus oli kuin poispyyhkäisty! Tänään tamma oli taas yhtä reipas ja tomera kuin valmennusviikonlopun alussa pari päivää sitten. Alkuverryttelyt sujuivat oikein tyylipuhtaasti aina kulmissa taivuttelusta voltteihin ja pohkeenväistöön. Käynnistä raviin ja ravista käyntiin siirtymiset hipoivat teidän osaltanne taas täydellisyyttä. Oli myös ilo huomata, että tällä kertaa Daria ei kaatunut kertaakaan laukkaan, koska istuntasi oli parantunut huimasti. Siirtymiset käynnistä tölttiin olivat huomattavasti paremman näköisiä, kun muistit tehdä alkuun tarpeeksi puolipidätteitä.

16.01.2010 - Estevalmennus
Daria oli tänään aluksi vähän hitaammanpuoleinen, mutta reipastui kyllä oikein kiitettävästi alkuverryttelyjen aikana. Kun kulmankatkaisuista, volteista, peruutuksista sun muista helpohkoista harjoituksista oli selvitty oikein hienosti, oli aika pystyttää maneesin keskelle pieni kavalettisarja. Kavalettien yli tamma kipsutteli reippaasti ja pirtsakasti kuin vettä vain, mutta nähdessään minun pystyttävän pari matalaa voimisteluestettä, Darian koko olemus jännittyi ja se vaikutti ilmeisen vastahakoiselta. Ovathan nuo vain koristeita tuossa, eikä minun tarvitse oikeasti hypätä niitä? se tuntui eleillään tiedustelevan. Aluksi tulitte noille voimisteluesteille aivan liian hitaassa tempossa, jolloin Daria vuoron perään kieltäytyi ja ohitti ne. Lopulta pääsitte niistä kummankin ylitse varsin sujuvasti, ja Dariakin pidensi ja lyhensi askeliaan oikein kauniisti. About 40-senttiset ristikotkin ylittyivät loppujen lopuksi ihan kivasti; tyyli oli kohdallaan, mutta vauhtia olisin kaivannut vielä vähän lisää.

15.01.2010 - Kouluvalmennus
Daria oli tänään todellinen mallioppilas! Aina valmennuksen alusta alkaen se kuunteli apujasi herkeämättä ja toimi viipymättä niiden mukaisesti. Paikoitellen yhteistyönne oli lähestulkoon saumatonta, ja tunnuitte kumpikin nauttivan toistenne seurasta. Tämä oli valmentajan näkökulmasta erittäin ilahduttava huomata. Raviin siirtymiset olivat teidän osaltanne aina virheettömiä ja helpon näköisiä. Ennen ensimmäistä laukkapätkää kumarruit liikaa etukenoon, jolloin tamma ikään kuin kaatui laukkaan, mikä puolestaan ei ollut kovinkaan kaunista katseltavaa. Jo seuraavalla yrittämällä tasapainosi oli kuitenkin kohdallaan ja siirtyminen sujui kaiken kaikkiaan varsin mallikkaasti. Peruuttaminen ja suoraan peruutuksesta raviin siirtyminen eivät olleet teille missään määrin pulmallisia, ja voltitkin hoituivat kunnialla. Pohkeenväistössä taivutit varmaankin epähuomiossa Darian kaulaa niin, että se työnsi ulkolapansa ulos ja liike epäonnistui. Muutaman toiston jälkeen tässäkään osiossa ei ollut teidän osaltanne enää mitään moitittavaa.

Kilpailukalenteri

ARJ sijoituksia: 80kpl
Villejä sijoituksia: 2kpl

28.11.2010   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   4/33
22.11.2010   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   5/29
18.11.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   2/17
18.11.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   2/18
09.11.2010   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   4/49
05.11.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   5/53
04.11.2010   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   6/40
04.11.2010   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   4/47
29.10.2010   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   2/55
20.10.2010   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   1/37
14.10.2010   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   1/38
08.10.2010   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   3/45
01.10.2010   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   7/56
28.09.2010   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   7/62
28.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   4/62
28.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   7/50
25.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   2/50
21.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   3/50
19.09.2010   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   3/56
19.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   5/50
09.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   7/86
08.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   7/87
04.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   6/86
04.09.2010   ARJ   Kutsu   Helppo töltti   8/80
04.09.2010   ARJ   Kutsu   Helppo töltti   2/80
01.09.2010   ARJ   Kutsu   Helppo töltti   1/73
31.08.2010   ARJ   Kutsu   Helppo töltti   8/73
08.12.2009   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   2/32
08.12.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   6/41
30.11.2009   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   1/40
25.11.2009   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   4/42
17.11.2009   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   6/50
13.11.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   7/51
11.11.2009   ARJ  Kutsu   Töltti T.2   4/51
10.11.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   3/51
08.11.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   4/52
06.11.2009   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   6/50
05.11.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   3/51
31.10.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   2/51
30.10.2009   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   3/50
29.10.2009   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   2/25
29.10.2009   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   6/50
27.10.2009   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   1/43
27.10.2009   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   2/52
26.10.2009   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   6/60
26.10.2009   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   6/52
25.10.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   8/64
25.10.2009   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   7/49
24.10.2009   ARJ   Kutsu   Passijuoksu 250 m P.1   4/55
24.10.2009   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   4/30
23.10.2009   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   3/49
22.10.2009   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   5/43
21.10.2009   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   3/48
21.10.2009   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   6/43
20.10.2009   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   5/34
20.10.2009   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   2/43
19.10.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   2/64
19.10.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   7/69
18.10.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   1/67
18.10.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   7/67
17.10.2009   ARJ   Kutsu   Matkaratsastus 15km   1/37
16.10.2009   ARJ   Kutsu   Matkaratsastus 15km   4/37
16.10.2009   ARJ   Kutsu   250m passijuoksu P.1   3/54
15.10.2009   ARJ   Kutsu   Matkaratsastus 15km   5/37
15.10.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   8/67
14.10.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   6/67
13.10.2009   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   2/51
12.10.2009   ARJ   Kutsu   Matkaratsastus 10km   5/40
26.09.2009   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   1/33
23.09.2009   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   4/33
01.09.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   6/42
31.08.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   4/44
31.08.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   3/28
30.08.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   6/80
30.08.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   1/34
29.08.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   4/19
29.08.2009   ARJ   Kutsu  Töltti T.1   2/34
27.08.2009   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   3/76
25.08.2009   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   4/77
07.08.2009   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   6/49

28.06.2010   Villit   Kutsu   4-käynti V.1   3/22
21.12.2009   Villit   Kutsu   5-käynti   2/29

30.12.2010   VIK   Kutsu   5-käynti F.1   13/15, 1p.

Webdesign © Pirdila 2012
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen