† Blástjarna frá Mildur

30.08.2009 - 14.03.2014
Jarna lopetettiin jalka vaivojen takia kunnioitettavassa 34-vuoden iässä. Tätä ystävällistä tammaa jäi kaipaamaan koko tallin väki.
Lepää rauhassa <3


Virallinen nimi: Blástjarna frá Mildur, "Jarna" Syntynyt: 30.08.2009
Rek.nro: VH06-030-8338 Rotu & sukupuoli: Islanninhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 140cm Omistaja: Mari H (VRL-05704) - Ljóma
Kasvattaja Maiju T - Mildur Painotus: Askellajiratsastus
Koulutustaso: ko. HeC, re. 50cm, 5-käyntinen

Ikääntyy VARL:n mukaan   |   Täyttänyt 4 vuotta 09.03.2010
ARJ-I

Luonnekuvaus

Blástjarna frá Mildur eli tutummin Jarna on ystävällinen tamma. Kaikkien kaveri tamma on melkein aina hyvällä päällä, mutta kun se kerta on tamma, on niitäkin päiviä jolloin ei kaikki mene putkeen. Jarna on luotettava, mutta siltä löytyy myös kunnon kilpahevosen räväkkä luonne tarpeen vaatiessa. Jarna kulkee nätisti taluttajan perässä. Joskus tammalle tulee kiire lauman luo, mutta toisinaan se saattaisi jäädä matkan varteen napostelemaan heiniä. Tamma hyväksyy laumaan uudet tulokkaat helposti, harvemmin on näkynyt Jarnaa potkimassa ja ajamassa muita hevosia. Jarna on hivenen säikky uusissa tilanteissa, mutta tottuu niihin nopeasti.

Jarna rakastaa paijaamista yli kaiken. Se odottaa aina karsinassa silmät tapillaan ja hörähtäen hiljaa ja lempesti tietäen sulattavansa jokaisen sydämmen, joka sen ohi kävelee. Joskus tarhassakin tamma juoksee aidalla katselevan ihmisen luo. Sillä ei ole ongelmia yksin olon kanssa, mutta se pitää läheisyydestä tuttujen ihmisten ja eläinten lähellä. Tämä pallokorva ei hätkähdä kengittäjää tai eläinlääkäriä, joskus se kumminkin miespuolisia kengittäjiä karvastaa, mutta käyttätyy hyvin mallikkaasti joka tapauksessa. Rokotuksia tamma hieman stressaa, mutta pyrkii pysymään kovana. Madotus sujuu ongelmitta, toisin kuin joskus tamman ollessa varsa. Lastaus tosin ei ole tammalla aina niin helppoa, toisinaan se menee hyvin koppiin, mutta joskus se on todellisen taistelun takana. Jarnaa voi harjata kaikki vauvasta vaariin, sitä ei tarvitse laittaa kiinni mihinkään, koska se pysyy aloillaan muutenkin. Jarna on hieman arka vatsan alta, mutta muuten sitä saa harjata ihan reippaasti.

Jarna rakastaa maastoilua ja onkin hyvin varma ja reipas hevonen. Jarna on maastossa yleensä vetohevosena sillä se ei siedä jos vetohevonen on hitaampi kuin se. Jarna tölttää vaikka pitkin ohjin maastossa jos ratsatajalla on hyvä tasapaino ja istunta. Jarna ragoi hyvin paljon ratsatajan painopistesiin, se tölttää kun paino on takana ja ravaa kun se on edessä. Jarna rakastaa reipasta vautia ja ei pelkää revittää liitopassissa laukka pätkillä. Tamma on vahvan työmoraalin omaava hevonen, jonka kanssa on mukava toimia joka tilanteessa. Palataanpa sitten maastosta kentälle. Jarna menee koulua noin helppo B tasoiseti, se väistää ja vaihtaa laukat hyvin. Jarna ei jaksa montaa kertaa viikossa mennä pelkästään kentällä ja vääntää koulua tai hyppiä pieniä esteitä. Siksi on tärkeää ratsastaa Jarnan kanssa erilaisilla tyyleillä, jotta sen mieliala olisi korkealla. Jarna on yleshevosena oikein hyvä koko perheen ratsu, mutta tammasta löytyy kyllä viljaakin, kun kunnolla aletaan ratsastamaan.
Jarnan töltti on todella passitahtinen ja siksi sillä on hyvä käyttää paino putseja. Jarnan töltti kyllä puhdistuu kun sen kanssa jaksaa vääntää ja kääntää. Jarnalla on paljon passia minkä huomaa jo sen töltistäkin. Tamma olisi aina menosssa jos sille antaisi ohjaa. Jarnan passi on hyvätahtista ja siinä on ihan mukava liito. Joskus tamma menee nelitahtisesti, mutta kun tammaa jaksaa ratsastaa tarpeeksi eteen passi alkaa puhdistumaan. Jarna menestyy hyvin passiluokissa, sillä se on nopea hevonen ja sillä on todella nätti tyyli.

Luonteesta kiitos Iiskala

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Mildur frá Eystri-Hól
isl, 144cm
ii. Úrban frá Eyjólfsstöðum
isl, 139cm, evm
iii. Sævar frá Eyjólfsstöðum
isl, 141cm, evm
iie. Elja frá Mosfellsbæ
isl, 140cm, evm
ie. Mósa frá Eystri-Hól
isl, 137cm, evm
iei. Ragnar frá Lírastöðum
isl, 137cm, evm
iee. Katla frá Eystri-Hól
isl, 138cm, evm
e. Brenna frá Snófter
isl, 136cm
ei. Blakur frá Skoljan
isl, 137cm, evm
eii. Klaki frá Týphar
isl, 140cm, evm
eie. Fála frá Gúfar
isl, 135cm, evm
ee. Rás frá Reýj
isl, 142cm, evm
eei. Reykur frá Fóur
isl, 137cm, evm
eee. Ífla frá Dagur
isl, 145cm, evm

12.07.2013 t. Blanda frá Ljóma (i. Haldír frá Elfendur)
26.06.2012 o. Baldur frá Ljóma (i. Sprettur frá Geitungur)
24.04.2011 t. Farfús frá Ljóma (i. Fáfnir frá Trollsklo)
15.04.2011 o. Hösvir frá Ljóma (i. Tvistur frá Drómundur)
15.11.2010 o. Beinir frá Ljóma (i. Siklingur frá Syndur)
01.02.2010 o. Sólargeisli frá Ljóma (i. Hjirlmir frá Brúnskóg)

Päiväkirja & valmennukset

01.08.2013 - Päiväkirjamerkintä
Jarnan kanssa on nyt käyty uran ensimmäisessa laatuarvostelussa ja sieltä napsahti hienosti I-palkinto! Kyseessä oli ARJ:n heinäkuun tilaisuus, josta tamma keräsi pisteitä 45 - 15 (8 + 7) - 30 - 30 - 17 = 137p. Pisteet on ilmoitettu järjestyksessä Kisat - Rakenne (tuomari 1 + tuomari 2) - Suku - Jälkeläiset - Lisäpisteet = Palkinto. Jarna saa nyt aloittaa eläkepäiviään, toki ainakin yhden varsan haluan itselleni sekä mahdollisesti käymme jossain välissä pyörähtämässä vielä yleislaatuarvostelussa. (Palkinto © tangerine)

24.12.2012 - Askellajivalmennus, valmentajana melissa
Heti valmennuksen alkumetreillä huomasin miten herkkä Jarna oli painoavuille. Marin istunta oli selvästi hakusessa ja jalat vatkasivat miten sattuivat. Tamma ei tiennyt miten päin kulkea, passata vai töltätä. Aloitimme ihan alusta ja perusharjoituksilla; aluksi halusin että saisit Jarnan nostamaan töltin ravista, tölttäämään lyhyet sivut ja ravaamaan pitkät. Neuvoin samalla Maria nojaamaan reilusti vain taakse kun halusi tamman tölttäävän ja nojaamaan eteen kun halusi tämän hidastavan raviin. Ensimmäiset kierrokset menivät lähinnä lämmittelyyn ja siirtymiset olivat kauana siisteistä. Jarna pääsi kuitenkin melko nopeasti jyvälle ja Marikin hyödynsi hienosti saamiaan ohjeita. Tamma meinasi muutaman kerran rikkoa töltin passiin mutta muuten se esitti puhdasta tölttiä. Ponnekkuutta olisi saanut olla vähän enemmän mutta ei tämä nytkään huono ollut. Lähinnä haettiin sitä puhdasta tölttiä ilman tahtirikkoja eikä puututtu pieniin tyyliseikkoihin. Ennen laatuarvosteluja suosittelen kuitenkin harjoittelemaan tölttiä ahkerasti kotonakin jotta voitte tuomareille esitellä kaunista ja puhdasta tölttiä. Hienoa työtä ja toivotan menestystä laatuarvostelutilaisuuteen!

17.11.2012 - Askellajivalmennus, valmentaja Annika N.
Jarnan kanssa päätettiin tänään ryhtyä hiomaan passin täydellistä ratsastusta, kunhan ensin alkulämmittelyiden jälkeen saatiin viime kerralla hiomamme töltti nousemaan mukavasti. Jarnalla oli tänään erityisen energinen päivä, joten passin voisi kuvitella aikamoiseksi kaahaukseksi. Kun kuitenkin Jarna näytti suuntaavan kaiken energiansa antamalla kaikkensa työtä tehdessään, päästiin aloittamaan harjoitukset ensin parilla laukannostolla. Näin nähtiin, miten nostot ylipäänsä sujuivat, ja ihan maltillisesti tamma malttoi suorittaa, vaikka ensimmäisellä kerralla siirtyminen tapahtui hieman loikkauksen kautta. Näinkin pieneen seikkaan ehtisimme passisiirtymisten lomassakin paneutua, joten siirryttiin suoraan aiheeseen. Ohjeistin siirtämään painon jälleen taakse, mutta ei niin taakse kuin töltissä. Lisäksi ohjeistin siirtämään käsiä hieman eteen, jotta tamma voisi venyttää päätään kunnolla liitopassiin siirtyessään. Ensimmäiseen siirtymään tamma lähti todellakin vauhdilla, sillä baanan pitkällä sivulla silmät eivät meinanneet pysyä mukana tamman liitäessä eteenpäin. Pyysin antamaan pienen pidätteen heti passiin siirtymisen jälkeen, jotta meno näyttäisi hallitummalta. Seuraavaa siirtymistä valmisteltiin puolet lyhyestä sivusta, ja puolipidätteiden kautta tamma siirtyi jälleen liitopassiin. Vaikka meno oli edelleen vauhdikasta, näytti se hallitulta ja Jarnakin liikkui paljon kauniimmin. Tyydyin kolmen onnistuneen suorituksen jälkeen valmennuksen pääaiheeseen ja loppuun teimme vielä paljon ravisiirtymisiä ja ravailitte rentoa ravia tavoitteena saada tamma oikeanlaiseen muotoon. Valmennus meni jopa paremmin kuin edellinen, hyvä!

14.11.2012 - Askellajivalmennus, valmentaja Annika N.
Edellisen ratsukon jälkeen ehdin vain käydä täyttämässä kahvikuppini, ennenkuin baana kutsui jälleen. Jälleen valmennettavakseni oli saapunut tamma, Jarna Ljómasta. Valmennuksen alkuun pidettiin kiva kymmenen minuutin jutustelutuokio, sillä Mari H oli viimeksi käynyt meidän baanalla kesäkuisissa kilpailuissa. Tämänkertaisen ratsun kanssa oli tarkoitus harjoitella puhtaan töltin löytämistä, ja sen esittämistä kahdessa yleisimmässä tempossa, työtöltissä ja lisätyssä. Jarnan kanssa aloitettiin tosin ensin hieman ravityöskentelyllä, ja koetettiin saada tamma ravaamaan kun ratsastajan painopiste siirtyi millinkin verran eteenpäin. Saitkin olla tarkkana, ettet kaatunut liikaa eteen, sillä tänään istunnan pitäisi pysyä takana. Taisin huomauttaa myöskin kantapäistä pariin otteeseen, sillä välillä tuntui, kuin olisit varpaillasi jalustimilla. Virallisesti valmennus aloitettiin sillä, että koetettiin saada tamma kevyeksi edestä puolipidätteillä, ja siirtämällä paino kokonaan takaosaan saaden tamma käyttämään takaosaansa paremmin. Kaikki tämä kävi melko nopeasti, ja taisi tamma pariin otteeseen esittää ihan muutaman askeleen puhtaita tölttipätkiä. Tamma vaikutti ihan innokkaalta, kun jatkettiin toiseen suuntaan. Tehtiin myös paljon pysähdyksiä ja peruutuksia, ennen kuin otettiin ensimmäinen varsinainen siirtyminen tölttiin. Muistutin, että muistat pitää painon takana ja tekisit puolipidätteitä todella paljon saaden tamman kevenemään edestä entisestään. Ensimmäinen siirtyminen ei ollut mieleeni. Tamma tanssahteli kolmen askeleen verran paikoillaan, kunnes tajusi, että eteenpäin pitäisi mennä. Se esitti kolme-neljä ensimmäistä askelta puhdasta tölttiä, mutta sitten meno muuttui passitahtiseksi ja otettiin heti takaisin käynnille. Muutaman askeleen kävely ja uusi nosto. Ohjeistin istumaan vielä enemmän takana, ja kun istunta kääntyi jo hieman ehkä takanojaiseksi, sanoin, että riittää. Nyt pyysit tammalta uudemman kerran siirtymistä tölttiin, ja nyt tamma meni jopa puoli kierrosta kauniisti nostellen jalkojaan ja tahtikin säilyi miltei täydellisesti. Nyt saitte kävellä hetken, ennen kuin jatkettiin näillä samoilla harjoituksilla. Nyt Jarna jo tölttäsikin vallan kauniisti, ja koetettiin myöskin lisäyksiä, jotka sujuivat hetken haparoinnin jälkeen todella mallikkaasti. Kunhan vain jaksat istua kunnolla satulassa, ja ratsastaa tamman heti alkuun kevyeksi edestä, nousee töltti vaivattomasti. Upea ratsukko kertakaikkiaan!

07.08.2012 - Askellajivalmennus, valmentaja funfunHey
Tänään saavuin taas valmentamaan Maria ja Jarnaa. Tänään sää tosin on sateisempi, joten siirryimme maneesin puolelle. Valmennuksen pääpaino oli tänään passin työstössä. Tänään tulin hieman sovittua myöhempään, jotta saitte verrytellä valmiiksi rauhassa. Omaan tahtiin olittekin lämmitelleet, ja juuri kun saavuin paikalle, olitte valmiita tosi työhön. Kävimme taas perusaskellajit läpi, kuten eilenkin. Tänään käynti oli ilman työstöäkin hyvä ja eteenpäin rullaava. Ravi oli myös issikkamaista ja reipasta, kuten pitääkin. Laukka olikin sitten kivien ja kantojen alla… Jarna ei millään olisi jaksanut laukata reippaasti ja tahdikkaasti, vaan mieluummin laahusti ja juuri ja juuri siirsi jalkojaan! Siinä vaiheessa tammaa pitikin vähän ojentaa ja käskeä reippaammin, jottei tämä homma jäisi matelemiseksi. Reippaalla pohkeella ja eteenpäin –asenteella Jarna kuitenkin löysi energisen laukkansa. Tölttikin haettiin, ihan vain ”muodon vuoksi”. Siinä piti taas tammaa lähestulkoon työntää eteenpäin, mutta kyllä se asiallinen nelitahti sieltä lopulta löytyi. Passi oli Jarnalle helppo löytää, istunnalla se onnistui. Se ei tosin muistuttanut lennokasta ja mallikirjan mukaista askellusta, vaan lähinnä laiskaa laahustusta. Kaiken kukkuraksi meno oli nelitahtista. Sinun piti asettaa Jarna juuri oikein, istua satulaan hieman eteen, mutta syvään ja pyytä reippaasti pohkeella tammaa eteenpäin. Nämä monet asiat tosin tuottivat ensin hieman päänvaivaa, mutta kun hoksasit, miten olla ja tehdä, Jarnan passikin näytti passilta! Pitkänmallisen maneesin ansiosta pystyit tykittämään Jarnan kanssa reilua vauhtia. Nopeus lähenteli jo liitopassia ja askeleiden liitovaihe oli ihailtavan pitkä. Siellä te kiiditte menemään löysin ohjin reipasta vauhtia! Näin hienoon suoritukseen oli mukava päättää.

06.08.2012 - Askellajivalmennus, valmentaja funfunHey
Saavuin ihanalle islanninhevostilalle aurinkoisena päivänä, päämääränäni valmentaa Jarnaa ja Mari H:ta. Tänään aiheenamme olisi töltin hienosäätö. Olit juuri saanut varustettua Jarnan, joten siirryimme kentän puolelle – olihan vielä kesäisen lämmintä. Saitte suorittaa alkulämmittelyn rauhassa keskenänne, jotta saisin katsoa, miten yhteispelinne ratsukkona sujuu. Heti kättelyssä huomasin, miten herkkä Jarna oli istunnalle. Kun siirsit painopistettä tai istuit syvemmin, tamma reagoi välittömästi oppimallaan tavalla. Ilmoitit, että hevonen on verrytelty, joten aloitimme ensin hakemalla kaikki perusaskellajit, puhtaina ja matkaavoittavina. Käynti oli reipasta ja askellus rytmikästä ja pitkää, sen saamiseen tarvittiin vain sinun istuntasi. Ravi nousi kyllä ensin reippaasti pohkeella, mutta kun hetken aikaa oltiin ravia menty, ei tammaa enää kiinnostanutkaan reipas meno, vaan ravi alkoi madella. Kun kuitenkin pyysit vaativammin, joutui tammakin alkamaan nostella jalkojaan niin kuin kuuluu. Ravi näytti työstön jälkeen hyvältä ja ryhdikkäältä islantilaisen ravilta. Laukka oli kuitenkin positiivinen yllätys: sille ei tarvinnut tehdä mitään, sait välillä vain ”matkustaa”, sillä Jarna osasi itse koota ja asetella laukkansa kuntoon. Nyt siirryimme töltin pariin! Jarna kyllä nosti töltin heti vastaten istuntaasi, mutta se oli hyvin laiskaa ja jopa passahtavaa. Sait työstää tölttiä tosissaan vartin ajan, ennen kuin tamma alkoi tosissaan keskittyä siihen, mihin se jalkansa milloinkin laittoi. Totesimme kuitenkin yhdessä, että reilun pohkeen ja kevyen istunnan sekoituksella tamman töltti alkaa loistaa, niin kuin sen kuuluu.

Kilpailukalenteri

ARJ sijoituksia: 90kpl
Villejä sijoituksia: 4kpl

26.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo 4-käynti   1/70
25.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   2/81
24.06.2011   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   1/73
22.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo 4-käynti   5/70
21.06.2011   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   9/81
21.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   1/81
21.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo 4-käynti   4/70
20.06.2011   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   6/73
20.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo 5-käynti   1/75
20.06.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   2/78
19.06.2011   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   8/98
19.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   1/100
19.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo töltti   2/86
18.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo 4-käynti   8/85
17.06.2011   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   4/98
17.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo 5-käynti   4/92
17.06.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   2/100
15.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   4/100
12.06.2011   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   9/86
12.06.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   9/99
11.06.2011   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   7/86
11.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo töltti   7/82
09.06.2011   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   3/83
09.06.2011   ARJ   Kutsu   250m passijuoksu P.1   6/86
09.06.2011   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   5/94
09.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   5/100
08.06.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   5/82
07.06.2011   ARJ   Kutsu   250m passijuoksu   1/77
07.06.2011   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   8/85
06.06.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   8/99
06.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo töltti   4/82
06.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   8/72
06.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   6/81
05.06.2011   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   5/70
05.06.2011   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   1/74
05.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   1/98
05.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo 5-käynti   8/83
05.06.2011   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   1/100
05.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo 4-käynti   2/81
05.06.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   8/100
04.06.2011   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   1/100
04.06.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   5/100
04.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   7/71
04.06.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   6/67
04.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo töltti   2/60
03.06.2011   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   6/62
03.06.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   6/71
03.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo töltti   1/84
02.06.2011   ARJ   Kutsu   Kouluratsastus FS1   6/88
01.06.2011   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   1/100
01.06.2011   ARJ   Kutsu   Helppo 4-käynti   4/81
01.06.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   2/100
30.05.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   7/65
30.04.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   2/48
30.04.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   6/51
27.04.2011   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   1/38
25.01.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   7/60
23.01.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   7/60
18.01.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   2/32
17.01.2011   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   5/32
07.01.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   2/65
05.01.2011   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   5/56
04.01.2011   ARJ   Kutsu   250m Passijuoksu P.1   2/59
04.01.2011   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   5/55
03.01.2011   ARJ   Kutsu   250m Passijuoksu P.1   1/59
03.01.2011   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   4/65
27.12.2010   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   3/32
25.12.2010   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   5/33
28.11.2010   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   4/36
25.11.2010   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   2/36
25.11.2010   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   5/37
23.11.2010   ARJ   Kutsu   Helppo 5-käynti   6/36
20.11.2010   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   3/36
19.11.2010   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   2/7
05.11.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   6/56
11.10.2010   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   6/40
28.09.2010   ARJ   Kutsu   Passikoe PP.1   6/57
25.09.2010   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   6/56
22.09.2010   ARJ   Kutsu   Speedpassi P.2   4/56
15.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   5/42
14.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.2   3/42
12.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   2/96
09.09.2010   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   6/92
08.09.2010   ARJ   Kutsu   4-käynti V.1   2/83
07.09.2010   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   7/83
06.09.2010   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   8/92
05.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   9/87
05.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   8/87
05.09.2010   ARJ   Kutsu   Töltti T.1   7/86
03.09.2010   ARJ   Kutsu   5-käynti F.1   5/92

10.08.2010   Villit   Kutsu   Töltti   8/66
30.06.2010   Villit   Kutsu   5-käynti F.1   4/25
28.06.2010   Villit   Kutsu   5-käynti F.1   5/25
21.12.2009   Villit   Kutsu   5-käynti   1/29

Webdesign © Pirdila 2012
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalihevonen